top of page

KAYSERÄ°'YE AÄ°T BÄ°LMEK Ä°STEDÄ°KLERÄ°MÄ°Z...

Kayseri Kalesi Türk Bayrağı

KuzeydoÄŸuda Sivas, güneydoÄŸuda KahramanmaraÅŸ, güneyde Adana, batıda NiÄŸde ve NevÅŸehir, kuzeyde Yozgat illeriyle çevrili olan Kayseri’nin yüzölçümü 17.043 km2'dir , 2016 yılı tahmini nüfusu 1.357.819'dur ve Türkiye'nin en kalabalık 15. ÅŸehridir. Toplam 16 ilçesi vardır. 

​

MÖ. 4.000. yıldan baÅŸlayarak Asur – Hitit  ve Frigler döneminin en önemli yerleÅŸim yeri olarak ortaya çıkan Kayseri 6000 yıllık geçmiÅŸiyle tarihteki en eski yerleÅŸim merkezlerinden biridir. Ä°lk adı “Mazaka” olarak bilinen ÅŸehrin, MÖ 17. yıldan itibaren Kapadokya’yı bir roma eyaleti haline koyan imparator Tiberius, Augustus’un anısına izafeten ÅŸehre “Caesarea” ismini vermiÅŸtir. Arap müellifleri ÅŸehrin adını “Kaysariyya” olarak yazmışlar ve bu isim Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu’nun son zamanlarına kadar bu ÅŸekilde kullanılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra ise ÅŸehrin ismi “Kayseri” olarak son ÅŸeklini almıştır.

​

Kayseri Türkiye'de en çok yerel günlük gazete yayınlanan ÅŸehirdir.  Kayseri, 6000 yılı aÅŸkın tarihinden gelen zengin bir kültürel dokuya sahiptir.

​

Bu sayfalarda Orta Anadolu'nun en önemli ÅŸehirlerinden Kayseri'ye dair, tarihinden coÄŸrafyasına ve kültürüne, yemeklerinden türkülerine kadar bir çok bilgiyi bulabilirsiniz.

bottom of page